De Beste Mumm Champagnes Van Dit Moment!

Wat zijn de beste Mumm champagnes?

Als u op zoek bent naar een lekkere frisse champagne dan is Mumm champagne waarschijnlijk een geschikt merk voor u. Zoals de naam champagne al aangeeft komt deze champagne uit de streek Champagne, Frankrijk. De Mumm champagne is verkrijgbaar in verschillende varianten. In dit artikel nemen wij dan ook verschillende varianten onder de loep en aan het eind weet u welke Mumm champagne het beste past bij u en bij welk moment!

Verschillende varianten van Mumm champagne

Als eerste Mumm champagne is er natuurlijk de brut. Deze brut met bubbels heeft een alcohol percentage van 13%. De smaak van deze champagne is vrij droog en niet al te ingewikkeld. Deze non vintage brut uitvoering van Mumm bestaat uit 58% Pinot Noir en voor 42% bestaat deze champagne uit Chardonnay. De aroma smaken zijn verrukkelijk. Zo kun je er zijdezacht de volgende smaken proeven; citrusfruit, mandarijn, vanille, cake, mirabel, framboos, witte peper, dille, appelbloesem en tot slot ook lindesbloem. Ook blijft de smaak op het einde lang hangen en kunt u hem goed proeven.

Naast deze standaard brut uitvoering is er nog een uitvoering, namelijk de champagne Mumm Cordon Rouge Brut . Deze champagne bestaat voor 45% uit Pinot Noir (net als bij de andere brut) ook bestaat het uit Chardonnay 30% en Pinot Meunier 25%. Deze Pinot Meunier zorgt voor een fruitige smaak en daarmee ook voor een verschil. Deze brut is dan ook door de Pinot Meunier een verschil met de standaard Brut. De kleur is helder lichtgroen van deze champagne en daarnaast heeft is de smaak een zachte mousse. Ook is de geur van deze Brut erg fruitig. Zo kun je er diverse appels proeven.

Meer informatie over het merk

Mumm Champagne is zoals al eerder gezegd een merk met goede ervaringen en goede reviews. Zo is er elk jaar een blinde proeverij met verschillende merken. FINE Champagne Magazine heeft Mumm champagne dit jaar dan ook als tweede gekozen in hun blinde proeverij. Mumm maakt elk jaar weer een nieuwe soort champagne door te kiezen voor verschillende druif soorten. Maar liefst 77 soorten zitten er verwerkt in 1 champagne fles. Ook zorgt de bijzondere combinatie van Pint Noir, Chardonnay en bij de Rouge Brut de Pinot Meunier voor een unieke smaak beleving die veel andere merken niet aanbieden. Daarnaast worden alle champagne flessen uiteraard een paar jaar lang gerijpt en worden ze uitgebreid getest voordat ze worden verzonden naar de winkels en webwinkels waar ze vervolgens weer verkocht worden. Daarnaast heeft Mumm champagne ook zelf een uitgebreid team aan wijn experts die altijd proberen om de smaak beter te maken en te verfijnen.

Mumm Champagne Kopen?

Wilt u nu Mumm champagne kopen? Kijk dan op onze homepage voor de laatste champagne aanbieding!