De Beste Veuve Clicquot Champagnes Van Vandaag!

Veuve_clicquot_champagneflessenWat zijn de Beste Veuve Clicquot Champagnes?

Veuve Clicquot champagne is een champagnesoort van een zeer hoogwaardige kwaliteit en een prachtige smaak. De echter champagnekenners weten dan ook wat voor champagne het is. Het merk krijgt niet voor niets elk jaar zeer hoge beoordelingen en reviews op verschillende proef dagen. Het merk is afkomstig uit het gebied de Reims. Dit gebied is toch wel bekend als een van de grootste champagnestreken. Door de weduwe Clicquot groeide het champagnemerk erg veel en werd het bekend. Hierdoor groeide het merk Veuve Clicquot uit tot een van de grootste champagnemerken van heel het land.

De smaak van Veuve Clicquot champagne

Alle varianten van Veuve Clicquot hebben uiteraard hier en daar wat verschillen tussen de smaak en de verfijning en de afloop van de smaak. Echter zijn er wel een paar basis ingrediënten die zorgen voor een prachtige smaak. Je herkent namelijk de geuren vanille, specerijen, brioche en ook nog gember. Deze geuren zorgen voor een erg volle en rijpe smaak wat veel mensen lekker vinden bij champagne.

Wat is nou de beste; verschillende varianten ?

Champagne van het merk Veuve Clicquot is beschikbaar in verschillende smaken en varianten. De eerst bekende smaak is de standaard brut uitvoering. Deze brut is in veel verschillende maten beschikbaar maar smaakt altijd hetzelfde. De smaak is dus vol en rijp en je kunt o.a. vanille en gember herkennen in de smaak. Deze champagne is 12% vol en is prachtig om te drinken bij een aperitief, bij sushi en vis.

Naast de “normale” brut is er ook nog een Rose variant beschikbaar voor de Rose liefhebbers. Deze Veuve Clicquot Ponsardin Brut Rosé heeft een alcohol percentage van 12,5%. Het grootste verschil tussen deze Rose Brut en de normale brut zijn dan ook de smaak en de verschillende geuren. Bij deze Rose Brut kun je er goed de smaak herkennen van vele bessen soorten en framboos. Ook is de smaak erg elegant en lekker luchtig. De Rose Brut word aangeraden om te drinken bij schaal en schelp dieren maar natuurlijk is de Rose Brut ook lekker om te drinken bij andere ( feestelijke) gelegenheden.

Als u op zoek bent naar een vintage champagne dan zit u ook bij dit merk op het juiste adres. Er bestaat namelijk de Veuve Clicquot La Grande Dame 2006 wat bestaat uit een melange van 2/3 uit Pinot Noir. De champagne is perfect in balans en heeft een erg zijde zachte smaak. De afdronk is erg lang, levendig en ook nog eens gestructureerd. Verder is het alcohol percentage 12% van deze vintage champagne. Deze vintage van Veuve Clicquot word vooral aangeraden om te drinken bij kaviaar en oesters; de perfecte smaak combinatie.

Veuve Clicquot Champagne Kopen?

Kijk snel op de voorpagina voor de beste Veuve Clicquot champagne aanbiedingen!