De Top 10 Champagne Merken Van 2015!

Champagne, de naam klinkt net zo chique als dat het is. In de westerse landen wordt het gedronken bij bijzondere gebeurtenissen, zoals met oudjaar, de doop van een schip, een jubileum of gewoon omdat het lekker is. Champagne wordt geproduceerd in de het gelijknamige gebied in Frankrijk. De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt om zo beschadiging te voorkomen, gebeurt dat niet dan verkleurt de champagne. Het is een arbeidsintensief proces waarbij het rijpen van de drank een jaar duurt en alleen al de kurk bestaat uit 40 jaar oude schors.

Zie hier de tien lekkerste champagne merken van 2015

Dom Perignon

Een merk champagne dat niet iedereen kan betalen maar wie een nipje neemt is in de zevende hemel. De Champagne is elegant, romig, een tikkeltje fruitig. Deze smaken komen vooral tot zijn recht door de gardenia bloem en de witte peper. De Champagne is ontwikkeld door de monnik, Pierre Perignon, hij beloofde in 1668 al de beste wijn ter wereld te maken en dat is behoorlijk gelukt.

Louis Roederer

Deze Champagne stond de laatste vijf jaar drie keer in de finale van ‘De beste champagne van Nederland’, voor de kenners is dit dan ook meer dan logisch want de smaak bevat 70% van de benodigde druiven voor Champagne. De Cristal Champagne is misschien wel de bekendste van de soorten.

Charles Heidsieck

Hij wordt ook wel Champagne Charlie genoemt, een globe trotter in hart en nieren, van Frankrijk naar Amerika veroverde hij menig smaakpupil. Sinds 1785 is de champagne complex, fris, en rijp. En won de champagne vorig jaar de titel. (Note: toen de maker stierf in 1828 werd het bedrijf voortgezet door twee neven, de ene neef ontwikkelde Piper-Heisieck).

Piper-Heidsieck

Het zit waarschijnlijk in de naam want deze Champagne is wederom een smaaksensatie. De bovengenoemde neef heeft meerdere smaken ontwikkeld, vijf om precies te zijn. Heidsieck sec. is de meest favoriete wijn van de bekende Nederlandse schrijver, Louis Couperus.

Krug Champagne

Over wat algemeen een wat minder bekend champagne merk, dat heeft misschien ook wel te maken met de prijs. Krug – Clos d’Ambonnay 1995 is te verkrijgen voor 3000 euro. Bijzonder is dat de alcoholische gisting plaatsvindt op eikenhouten vaten, een weetje voor de echte kenner.

Moet & Chandon

Is misschien de meest gedronken Champagne ter wereld. Nu nog steeds is het merk hofleverancier van het witte doek. Op het Cannes filmfestival en bij de Golden Globe en Oscar uitreikingen, wordt Moët & Chandon Champagne veelvuldig gedronken.

Veuve Clicquot

De fles met het gele etiket, is bijzonder vol en stevig van structuur. Wederom een Champagne voor de echte connaisseur.

Tattinger Champagne

Winnaar Gouden Medaille Decanter, een frisse droge smaak met piepkleine belletjes.

Gosset Champagne

Naamgenoot van Perginon, Pierre Gosset, ontwikkelde de Champagne die toen nog niet eens onder de noemer Champagne viel. Zijn brouwsel werd de Ay wijn genoemd en wordt 431 jaar later nog gedronken maar dan onder de naar Gosset Champagne.